Healthy Food and Positive Vibes

2013/06/05

Todays Lunch: Salmon Sandwich on Corn Cob Side

Do you need some inspiration for todays lunch? You've come to the right place.
Today I will show you what I've been loving lately:

My Salmon Sandwich and Corn Cob Side.
Delicious, easy to make and healthy!

Salmon Sandwich with Corn Cob Side – yummy!


Du suchst noch nach Inspirationen für dein Mittagessen? Dann bist du hier genau richtig!
Heute zeige ich dir, was mir in letzter Zeit besonders gut schmeckt:

Mein Lachs Sandwich mit Maiskolben Beilage.
Lecker, leicht zu machen und gesund!

Let's begin!

Legen wir los!



First you boil a sweet corn cob in hot water. I get pre-cooked corn, so it only needs to boil for about 8 minutes. Once it's done, add a little bit of butter and salt.

Zuerst kochst du deinen Maiskolben in heißem Wasser. Ich kaufe immer vorgekochten Mais. Der braucht nur ungefähr 8 Minuten. Wenn er fertig ist, bestreiche den Mais mit etwas Butter und gib eine Prise Salz dazu.

Pre-Cooked Corn shortens your cooking time. Perfect for a quick lunch.

While the corn in cooking, prepare the sandwich. Get two big slices of whole grain sandwich bread, toast them and spread some mayonnaise on both sides.

Während der Mais kocht, bereitest du dein Sandwich vor. Nimm zwei Scheiben Vollkorn Sandwich Toast, toaste sie und bestreiche beide Seiten mit Mayonnaise

I'm addicted to the Mc Donald's Mayonnaise ;)


Now you add the smoked salmon. I try to get about 50 gramms / 1.8 oz. Add some garlic salt and black pepper.

Jetzt fügst du den geräucherten Lachs hinzu. Ich verwende ungefähr 50 Gramm. Bestreue alles mit etwas Knoblauchsalz und schwarzem Pfeffer.


Spice it up! Use regular salt, if you're not a garlic fan.


Time for some veggies! Pile up some mixed seasonal salad on top of the salmon and add the sanwich top. Squeese tight and cut in two trinagles. I add about 6 cherry tomatoes, just to add some more colour ;)

Zeit für Gemüse! Gib ein kleines Häufchen gemischten Salat der Saison auf den Lachs und schließe mit der zweiten Toastscheibe ab. Drücke alles fest zusammen und schneide dein Sandwich in zwei Dreiecke. Ich gebe noch etwa 6 Kirschtomaten dazu, das macht alles noch bunter.


Time Saver: Ready to eat salat mixes make this a super quick lunch.

As you can see, this meal takes only about 10 minutes to get ready, but it's super healthy (Can't say that about the 10 minute frozen pizza, can you? ;). 
It has about 520 calories, if you do it the way I did, which is pretty light for a lunch. 
The Salmon Sanwich on Corn Cob Side is high in protein, thanks to the salmon and it contains a lot of essential amino acids in the salmon and corn, which are the building blocks for protein.
You get several important vitamins with this lunch and you ate about 3 servings of veggies in just one meal. 
And the best part: It is super good, fresh and you can get the ingredients basically everywhere.

With that beig said: Enjoy!
Let me know if you want more recipe ideas for yummy snacks and meals.


Wie du siehts, dieses Gericht braucht gerade einmal 10 Minuten zum vorbereiten und trotzdem es es super gesund (Was man über die 10 Minuten Tiefkühlpizza sicherlich nicht sagen kann;)
Das Lachs-Sandwich mit der Maisbeilage hat ungefähr 520 Kalorien, was für ein Mittagessen nicht sehr viel ist.
Außerdem ist es reich an Protein, dank dem Lachs. Und es enthält viele essentielle Aminosäuren (Bausteine für Protein) durch den Mais und den Lachs.
Mit diesem Gericht erhältst du eine Vielzahl wichtiger Vitamin und außerdem hast du damit bereits etwa 3 Portionen Gemüse gegessen. 
Und das Beste: Es schmeckt super lecker, frisch und die Zutaten dafür bekommt man überall.

Damit wünsche ich dir einen guten Appetit! 
Lass mich wissen, wenn du gerne mehr Rezept-Ideen für leckere Snacks und Gerichte möchtest.



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